Astrofriend's homepage

www.astrofriend.eu
Share: Twitter Reddit Facebook Gmail Gmail Email
Search Astrofriend's homepage:

Valid CSS!

All pages shall now have been validated

Info Cookies (Kakor) / GDPR

Navigation

Twitter @AstrofriendLars

Follow Astrofriend

Sveriges Historia Nyheter

Advertisement / Annons:

Sveriges fornhistoria
Hällristningar

Jag har bara besökt ett fåtal av dessa platser så jag kan inte garantera vad du finner. Läs i länken till respektive plats vad Riksantikvarieämbetet säger. Har valt ut de fornlämningar som är benämnda "välbevarad" och därmed inte alltför svåra att finna.

Hällristning i Tanum Bohuslän

Hällristning i Tanum Bohuslän.


Jag har bara besökt ett fåtal av dessa platser så jag kan inte garantera vad du finner.

Alla kartor utom runristningar bygger på platsdata från Fornsök: Fornsök Riksantikvarieämbetet, runristningar hämtar informationen från Samnordisk runtextdatabas: http://www.nordiska.uu.se/ forskn/ samnord.htm.


Karta över Hällristningar i Stockholm:

Kartan bygger på platsdata från Fornsök: Fornsök Riksantikvarieämbetet .

Det går att zooma och panorera i kartan, tryck på fyrkanten uppe till höger och du får upp kartan i ett nytt fönster, tryck på knappen till vänster och du får upp en lista på platserna. Där finner du även en "Hitta Hit" knapp.

Hällristningar är svåra att filtrera ut från databasen, även enklare såsom skålgropar kommer med och då blir det väldigt många träffar. Här har jag valt enbart Stockholmsområdet. Vill du ha andra områden gå in på Fornsök och sök på den lokala plats du vill ha ut Hällristningsplatser för.

Terrängen kan vara eländig på vissa platser. Ta på ordentliga kläder och skor. Var försiktig på plats så du inte skadar vår historia, den skall vara i många tusen år till !

Go Back to content

Go Back

Advertisement / Annons: