Astrofriend's homepage

www.astrofriend.eu
Share: Twitter Reddit Facebook Gmail Gmail Email
Search Astrofriend's homepage:

Valid CSS!

Alla sidor skall nu vara validerade

Information Kakor (Cookies)

Navigation

Advertisement /
Annons:

Advertisement / Annons:

Sveriges historia
Myttingelinjen


Innehåll:

De olika befästningarna:

Om du besöker de här forten. Det är ganska svår terräng på vissa ställen. Ha ordentliga skor och ta det försiktigt så du inte skadar dig !

Myttingelinjen

Myttingelinjen på Värmdö i Stockholm.

Bakgrund och översikt:

Vi besökte sommaren 2020 Södra frontens befästningslinje. När en av våra kamrater läste om det tipsade han oss om Myttingelinjen. Efter att ha läst på om Myttingelinjen ger vi oss iväg ut på Värmdö i Stockholm där den ligger. Huvudsyftet måste vara att försvara inloppet till Stockholm där Vaxholm ligger. Denna försvars linje byggdes åren 1899 till 1903. Alltså långt innan Första Världskriget, då fanns inte bombflygplan eller stridsvagnar. Försvarsverket är utformat efter de förutsättningarna, alltså fienden anfaller till fots eller häst.

Här finns en översikt på Wikipedia om Värmdölinjen som den också kallas:


Omgivningarna här ute på Värmdö är vackra med mycket gammal bebyggelse.

Skägga

Här står vi i Skägga och blickar ut över Östersjön, fortsätter man till höger med båt så kommer man så småningom till Sandhamn.

Vår utflykt i området till de sju forten tog ungefär 5 timmar.

Vi kommer att se många spännande saker. Saker som vi inte alltid förstår vad det varit, det skall vi med tiden försöka få fram mer detaljer om. Det finns säkert redan här på internet, jag lägger in de länkar vi finner. Du som läser kanske redan känner till några bra sidor ? Skriv gärna en rad med tips eller berätta om du har kunskaper om detta.
Kontakt: kontakt.

Go Back to content

Go Back
Till Myttingefortet 1:a batteriet

Advertisement / Annons: