Astrofriend's homepage

www.astrofriend.eu
Share: Twitter Reddit Facebook Gmail Gmail Email
Search Astrofriend's homepage:

Valid CSS!

Alla sidor skall nu vara validerade

Information Kakor (Cookies)

Navigation

Advertisement / Annons:

Sveriges historia
Befästningslinjen Södra Fronten


Innehåll:

De olika befästningarna:

Om du besöker de här forten. Det är ganska svår terräng på vissa ställen. Ha ordentliga skor och ta det försiktigt så du inte skadar dig !

Lännafortet

Lännafortet i Stockholm.

Magelungsfortet:

Efter att ha klarat av de två första forten på vår cykeltur vänder vi hemåt. Ovana som vi är att cykla börjar benen kännas som spagetti nu. Men på vägen hem finns det sista fortet på vår planerade rutt för dagen, Magelungsfortet. Det ligger alldeles intill Nynäsvägen. Vi letar efter en väg att ta oss framt till det. Längs ena sidan står det tätt packade villor och vi kan inte ta osse fram den vägen. Vi frågar en flicka vi möter om hur vi bäst tar oss dit. Hon säger det finns en stig efter Nynäsvägen söderifrån till fortet, det innebär en del klättring längs berget upplyser hon också oss om. Vi konstaterar att den vägen är alldeles igenväxt och verkar vara svår att ta sig fram på, kanske bättre under vår eller höst när växtligeheten inte är så omfattande. Vi beslutar oss att hoppa över detta fort för stunden och cykla hemåt.


Magelungsfortet är placerat nära Nynäsvägen. Den stora grusplanen strax söderut är inhägnad så man måste gå runt på något sätt. Det är också stängsel längs Nynäsvägen. Mycket retfullt att vi inte kunde komma fram, men vi skall prova senare om vi inte kan lösa det med ett bättre klädselval för att skydda benen från taggbuskarna.

Här finns mer information om Magelungsfortet på Wikipedia:

Go Back to content

Go Back
Till Sundbyfortet

Advertisement / Annons: