Astrofriend's homepage

Advertisement / Annons:

Valid CSS!

Alla sidor skall nu vara validerade

Information Kakor (Cookies)

Navigation

Advertisement /
Annons:

Resor
Språkproblem


Hur man klarar sig i andra länder när man inte kan deras språk:

I Europa har vi väldigt många olika språk vilket kan ställa till problem när man är ute och reser. Här kan du läsa om Europas mångfald av olika språk:

language

Matematik, fysik har jag alltid tyckt vara ganska lätt att lära sig men språk, det har jag haft svårt att lära mig. Efter många år så börjar engelskan bli något så där användbart. Är ju på tiden nu när man närmar sig pensionen.

Idag går det bra att klara sig med engelskan i de flesta länder, men hamnar man på landet i små byar kan det bli svårt att göra sig förstådd. Teckenspråk får man ta till då och med det lyckas vi både beställa mat, boka hotellrum, tanka bilen och vet inte vad.

Nu har jag dock fått den brillianta ideen att jag skall lära mig ett pråk till, nämligen spanska. Med både engelska och spanska kan man få ut mer av resan och i spanien är ju vi lite då och då och reser. Befolkningen tycker självklart det är mycket trevligare om man i varje fall kan några ord på deras språk.

Jag sökte in på en komvux kurs i spanska för nybörjare. Den går två gånger i veckan på kvällarna under tre månader. Min vana trogen att använda min hemsida så lägger jag upp lite information här som möjligen skulle kunna vara till nytta för er. Mest kompakta sidor med ord och grammatik över de vanligaste orden man behöver. Fel blir det här och där, men lugn, min flickvän tittar igenom dom då och då så de värsta felen är rättade.


Spanska lathundar:

Konstaterade snabbt att man behövde en lathund med alla de vanliga orden. Kanske samma problem för er, att minnet räcker i max en minut?

Det här är naturligtvis bra träning för mig själv också, att skriva de spanska orden, de fastnar lite lättare i minnet då.

Mina lathundar som nedladdningsbara PDF filer:

Jag adderar mer information och rättar då och då nu i början allteftersom jag lär mig.

OBS!
Kan inte garantera att de är korrekta:

Parallellt med kursen i spanska som jag går använder jag appen duoLingo, underlättar otroligt mycket för mig:

Jag använder den nedladdningsbara appen för mobiltelefon. Det är inte bara spanska utan finns för flera andra språk också.

Så till slut var det kommit till slutprovet. Resultat? Med nöd godkänd, samma problem som jag hade med engelskan i tio årsåldern, språk är inte min sak! Men det har varit jätteroligt att lära sig spanska och fick också flera nya trevliga kamrater.

Ahora que soy un poco español, tal vez pueda escribir un poco aquí en Internet.

Go Back to content

Go Back

Advertisement / Annons: